Cestovanie

Karavan či autobus?

Radosť zo života zažijete práve počas cestovania. Včera sme boli na Duchonke. Všade prítomné karavany, stany, automobily so stanmi, či ľudia, ktorí sa zabávajú na jazere na rôznych vodných bicykloch dodávali ten pravý oddych a príjemnú atmosféru všade okolo nás. Na Duchonke máte množstvo rôznych miest, kde môžete vyžiť. Veľmi obľúbená časť Duchonky je Nová Duchonka. Nazýva sa aj ATC Nová Duchonka. Tu sa viete zaregistrovať a zaplatiť si ubytovanie. Či prídete stanovať, s karavanou alebo osobný autom, musíte si zaplatiť miesto na táborenie a aj podľa typu vášho ubytovania.

karavan

Na Duchonke nájdete množstvo stánkov s občerstvením, či už s jedlom, nápojmi alebo pochutinkami. Nápoje sú tu aj alkoholické aj nealkoholické, každému podľa chuti. Pri občerstvovacích stánkoch nájdete aj detské ihriská, ktoré slúžia deťom. Taktiež tu veľmi často počujete hrať živú hudbu, ktorá je veľmi príjemná na počúvanie. Taktiež si môžete rozprestrieť deku pri jazere a vychutnať si pohľad na nádherné jazero. Jazero viete aj obísť. Prechádzka okolo jazera vás fascinuje a zistíte, že nie je až také veľké ako vyzerá na prvý pohľad. My milujeme lángoša na Duchonke. Taktiež v bufete na Malej Breze robia vynikajúce batátové hranolky. Vždy si ich dám. Bez kávičky to tam tiež jednoducho nejde. Tá musí byť všade, kde prídeme.

vlak

Na Duchonke môžete mať pri sebe aj svojho psa, čo ja osobne nepreferujem. Psa musíte mať neustále pripútaného a najlepšie by bolo, aby mal náhubok. Po cestičkách sa pohybuje veľa mamičiek s kočíkmi alebo rodiny s malými deťmi, ktorým by voľný pohyb psov veľmi nebol príjemný. Myslite na to dopredu, ak si budete chcieť zobrať so sebou aj svojho štvornohého miláčika na dovolenku. Duchonka je miestom na dovolenku a oddych. Môžete tam ísť autom, s karavanom, dokonca aj autobusová zastávka tam je. Niekedy by som to ani nepovedala, že tam chodí aj autobus.